ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Премиерот гледа ли? Секој ден има нов сериозен аргумент дека Владата не...

Премиерот гледа ли? Секој ден има нов сериозен аргумент дека Владата не треба да го даде ХЕЦ „Чебрен“ под концесија

84

Замислата на Владата дефинитивно да склучи договор со грчка фирма со кој ќе го даде под концесија на дури 60 години најголемиот хидроенергетски проект во Македонија „Чебрен“ за многумина во земјата е неприфатливо. Скоро сите универзитетски професори и експерти од областа на енергетиката веќе месец дена наведуваат сериозни аргументи зошто тоа не треба да се случи. Аргументите секојдневно се зголемуваат.

Вчера Здружение на инженери укажа дека и од правна гледна точка тој договор не смее да се случи. Велат – истечен е рокот за склучување на договор за ХЕЦ „Чебрен“.

Што ќе направи Владата?

Одговорот на ова прашање и целиот текст прочитајте ги на Скопско Ехо – клик ТУКА.

ПретходнаУЖАС: Снајперист уби мајка и ќерка во парохијата на Светото семејство
СледнаНОВИ ЦЕНИ: Дознајте колку ќе биде литар дизел и бензин за време на празниците