ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Жена родена од сурогат мајка јавно и се спориставува на оваа практика:...

Жена родена од сурогат мајка јавно и се спориставува на оваа практика: Сурогатството никогаш не е добра идеја

98

Откако бројни познати личности добија деца користејќи сурогат мајки, тоа е една од жешките теми за која сите имаат мислење, но ретко се зборува за тоа од перспектива на дете родено од сурогат мајка.

Оливија Маурел смета дека сурогат мајчинството е практика која треба да се укине и јавно ѝ се спротивставува. Имено, таа е родена од сурогат мајка и од прва рака објаснува зошто има таков став.

„Силно верувам дека оваа сурова и неморална практика треба да се забрани. Од првиот ден немав вистинска врска со мајка ми, а детството ми беше несреќно. Прво, не разбирав зошто сум родена во Кентаки. Тоа го пишуваше на мојот извод од матичната книга на родените, но моите родители никогаш не живееле таму“.

Повеќе за ова на „Мајка и дете“.

ПретходнаВнимавајте што коментирате на Фејсбук: Погледнете каква казна доби 55-годишник од Прилеп
СледнаГрците доаѓаат во Македонија да пазарат поевтино – Македонците кај нив одат на кафе и гиро