ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Магија е мал збор за она што го направи: Погледнете ја последната...

Магија е мал збор за она што го направи: Погледнете ја последната интервенција на доктор Сашко Николов

271

Кардиологот д-р Сашко Николов од Одделението за интервентна кардиологија во болницата во Штип прави вистински чуда. Сето тоа може да се забележи по фотографиите кои самиот тој ги сподели на социјалните мрежи, откривајќи го неговиот последен успех:

Пациент со рана на десна потколеница, која цела година се појавува и се повлекува, меѓутоа последните 2 месеци континуирано перзистира и тече.

=>Пациентот се жали на:

-тешки нозе

-грчеви во листовите при лежење

-чувство на жежење и боцкање (како со шило во мускулот) на потколеницата

-отоци по потколеницата

-променета боја на кожата на потколениците

-рана која не зараснува повеќе од 2 месеци

-> направен доплер на површни вени, каде се нотираат проширени предни и задни површни вени, со изразени знаци за нефункционални вени.

-> направен неинвазивен третман (во времетраење од 15 минути) на предните вени, каде пациентот после примена инфузија си замина дома.

-> кај пациентот се повлечени сите горе наведени симптоми, а раната зарасна после 7 дена од третманот!!!

ПретходнаНов силен земјотрес го вознемири Балканот – јачината од 4,8 степени е причина за ЗАГРИЖЕНОСТ
Следна(ВИДЕО) Хорор сцени: Рачна бомба експлодираше во Северна Митровица – повеќемина повредени