ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Нов скандалозен оглас за вработување: ЈП Национални шуми има потреба од дрвосечачи...

Нов скандалозен оглас за вработување: ЈП Национални шуми има потреба од дрвосечачи – Албанци во Берово, Крива Паланка, Демир Капија…

101

На неколку месеци пред избори во Македонија се активираше добропознатата ПР-алатка, а тоа е огласи за вработување во државни институции.

На неколку месеци пред избори во Македонија се активираше добропознатата ПР-алатка, а тоа е огласи за вработување во државни институции.

Па така во последните неколку дена сведоци сме на серија огласи за вработување во државни претпријатија, органи и служби.

Еден таков оглас е и оној на „Национални шуми“, каде верувале или не, во општини како Крива Паланка, Берово, Демир Капија… се бараат вработени, но истите мора да се Албанци.

Овој список е долг, што кога би го погленале ќе си помислите дека ситуацијата во Македонија е многу ургентна, па имаме голема потреба од дрвосечачи, надгледувачи…

Доколку внимателно го погледнете овој список, ќе приметите дека во македонски етнички општини има објавено оглас за вработување со критериум лицето да е Албанец, исто како што се изненадивме неделава дека за вработување на гинеколог на Клиника се бараше лекарот специјалист да биде Албанец. Така викал законот! Но во истиот овој законот не е примарно да се биде добар гинеколог, со повисоки оценки, со поголем број извршени стручни успешни интервенции и со позитивни резултати во кариерата.

ПретходнаКој сака нека честита: Калиопи слави роденден – изгледа премладо, нема да погодите колку години полни
СледнаФОТО: Што нашле полицајците во возилото на Дрин Ахмети, внукот на лидерот на ДУИ