ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА ФОТО: Што нашле полицајците во возилото на Дрин Ахмети, внукот на лидерот...

ФОТО: Што нашле полицајците во возилото на Дрин Ахмети, внукот на лидерот на ДУИ

123

Багажник полн со пиротехника, тоа е причината поради која е приведен Дрин Ахмети, внукот на Али Ахмети, претседател на ДУИ.

На фотографијата која ја обезбедивме се гледа дека во автомобилот на Ахмети има различни видови на пиротехника и огномети со различна големина.

25-годишниот Дрин Ахмети (познат и по обидот да ја преземе зградата Соравија во центарот на Скопје) бил сопрен и приведен поради небезбедно пренесување на пиротехника.