ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Да очекуваме ли уште вработувања во државни фирми оти далеку биле изборите?

Да очекуваме ли уште вработувања во државни фирми оти далеку биле изборите?

100

Нови предизборни вработувања или реална потреба на компанијата? Ова е дилемата која во јавноста ја појави по објавениот оглас за вработување на 500 нови работници во државната компанија ЕСМ.

Како баш сега кога заминуваат од власта им затребаа работници во фирми каде платите се надпросечни?

Ова го прашува јавноста. Дилемата се поставува од причина што големиот оглас се објавува на половина година пред одржувањето на најавените парламентарни избори и околу еден месец пред стапувањеот на сила на „техничката влада“.

Ова се потенцира и од причина што и до сега, пред одржување на избори, но и по нив, во државните компании се вршеа вработувања на поголем број на нови работници, а што повлекуваше сомнежи дека на тој начин се купуваат гласови за одредени партии. И нормално, тоа не се расчистуваше, а се повторуваше, се повторуваше…

Така, најголемата опозициска партија и денеска обвини дека се работи за партиски вработувања од страна на владечаката коалиција СДСМ – ДУИ за изборни потреби.

Целиот текст на Скопско Ехо – клик ТУКА.

ПретходнаУжас го потресе Скопје – Хаос во автобус на ЈСП: Повеќе деца претепале свој врсник
СледнаСкопјани ќе се селат од Скопје: Елките биле поубави во провинција (ВИДЕО)