ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА ДА СЕ РАДУВАМЕ: Власта обезбедила пари и ќе ја направи пругата кон...

ДА СЕ РАДУВАМЕ: Власта обезбедила пари и ќе ја направи пругата кон Бугарија

93

Се сеќавате ли колку години, да не речеме децении, се ветува дека ќе се направи пругата кон Бугарија? Влади доаѓаа – заминуваа, ветувањата остануваа за следните министри пак да ги даваат…

На сето тоа му доаѓа крајот. Оваа власт вчера истакна дека обезбедила пари за правење на пругата. Имено, министерот за финасии Фатмир Бесими се пофали дека се обезбедени над 500 милиони евра за реализација на третата фаза од железничката пруга кон Република Бугарија.

Парите се обезбедени преку Европската инвестициска банка, Европската банка за обнова и развој, Инвестициската рамка за Западен Балкан – ВБИФ и од ИПА, а што значи дека еве има услови да се гради. Да, де тоа знаши и дека еден ден парите ќе треба да се враќаат, ама за тоа друг пат ќе мислиме.

Повеќе за оваа вест на Скопско Ехо – клик ТУКА.

ПретходнаМоже мерните инструменти се расипани? Скопје утрово беше девети, а сега е петти град со најзагаден воздух во светот
СледнаНово исчезнување во Македонија: Полицијата трага по 16-годишно дете – исчезнал вчера