ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Не е виновен: Укинат куќниот притвор за Драги Рашковски

Не е виновен: Укинат куќниот притвор за Драги Рашковски

83

Укината е мерката куќен притвор за Драги Рашковски од Скопје и прифатена е гаранцијата како мерка за обезбедување на негово присуство во рамки на кривичната постапка што се води против него поради основано сомнение за сторено кривично дело Злоупотреба на службената положба и овластување од чл. 353 ст. 3 на Кривичниот законик и кривично дело Перење пари и други приноси од казниво дело од чл. 273 ст. 1 на Кривичниот законик, соопштија утрово од Апелационен суд Скопје.

– Апелациониот суд Скопје, постапувајќи по кривичниот предмет КСЖ – 816/23 на нејавна седница на ден 03. 11. 2023 година, жалбата на Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција ja одби како неоснована и донесе решение со кое го потврди решението на Основниот кривичен суд Скопје со кое е укината мерката куќен притвор и прифатена гаранција како мерка за обезбедување присуство против обвинетиот Д.Р. од С. , во рамките на кривичната постапка која се води против обвинетиот, а поради основано сомнение за сторено кривично дело Злоупотреба на службената положба и овластување од чл. 353 ст.3 на Кривичниот законик и кривично дело Перење пари и други приноси од казниво дело од чл. 273 ст. 1 на Кривичниот законик, информираат од Апелација.

Вака донесената одлука, посочуваат, ќе биде објавена во целост на веб страната на судот во рокот определен со Законот за управување со движењето на предметите во судовите.

ПретходнаМулти Медика и Соња Мавродиева Георгиевска од Делчево добитници на престижниот сертификат – во група со најдобра бонитетна оцена во регионот
СледнаРасте ли расте, нема крај: Минималната плата во март ќе биде 22.500 денари