ПОЧЕТНА ЗАБАВА „Гоце Делчев, Даме Груев….Алабаковски“ – Игор Џамбазов го прогласи Ламбе за ХЕРОЈ...

„Гоце Делчев, Даме Груев….Алабаковски“ – Игор Џамбазов го прогласи Ламбе за ХЕРОЈ (ВИДЕО)

153

„Бела Чао“ во превод значи „Збогум убавице“ и е химна на антифашистичкиот отпор во Италија. Песната се пеела меѓу 1943 и 1945 година, а е препеана врз народна песна којашто ја пелее работниците кои работеле покрај реката По во Северна Италија. Народната песна се викала “Само што станав утрово“.

Познатиот пејач Игор Џамбазов го прогласи пејачот Ламбе Алабаковски за херој. На нему својствен начин, со вметнување зборови во познатата антифашистичка партизанска песна „Бела чао“ Џамбазов во придружба на Гуру Харе го стави името на Алабаковски меѓу илинденските херои: Гоце Делчев, Даме Груев, Питу Гули, Јане Сандански…

„Бела Чао“ во превод значи „Збогум убавице“ и е химна на антифашистичкиот отпор во Италија. Песната се пеела меѓу 1943 и 1945 година, а е препеана врз народна песна којашто ја пелее работниците кои работеле покрај реката По во Северна Италија. Народната песна се викала „Само што станав утрово“.

@user5639685110396

♬ original sound – enidze vardar

ПретходнаПолицајка пронашла бебе кое два дена не јадело ништо и го доела (ФОТО)
СледнаЏафери пресече: Ако партиите не соберат КВОРУМ, јас сам ЌЕ ДОНЕСАМ ОДЛУКА – нема да чекам