ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Ако скенирате фискални сметки, ова ќе биде УБАВА вест за вас –...

Ако скенирате фискални сметки, ова ќе биде УБАВА вест за вас – ќе се менува границата за тримесечна исплата

435

Сумата за поврат на ДДВ преку проектот Мој ДДВ ќе се зголеми на 3.000 денари за едно тромесечие, најави лидерот на СДСМ Димитар Ковачевски вечерва на настан на СДСМ во Штип.

Во моментов речиси половина милион граѓани скенираат фискални и имаат можност за поврат на ДДВ од 2.100 денари за едно тромесечие.

ПретходнаКовачевски: Штип и целиот македонски исток вечерва праќа порака, напредокот мора да продолжи
СледнаЛист по лист кини, лист по лист нижи… Ќе има ли крај на проблемите на тутунарите?