ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Пендаровски: Никој не смее да биде казнет, барам Собранието да донесе одлука...

Пендаровски: Никој не смее да биде казнет, барам Собранието да донесе одлука за важење на возачките дозволи

221

„Неприфатливо е македонските граѓани кои се веќе изложени на сопствен трошок да менуваат документи, да бидат ставени во состојба на паника и страв дали ќе бидат казнувани при нивното учество во сообраќајот“, пишува доцна вечерва претседателот Стево Пендаровски кој додава дека ги следи реакциите на загрижени граѓани кои и лично го контактирале вечерва.

„Барам од парламентарните политички партии веднаш да донесат измени на Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата и соодветните норми во други закони што ја регулираат оваа област за да им се овозможи на граѓаните да им важат возачките дозволи и возачките книшки на сите возачи кои што учествуваат во сообраќајот на територијата на државата, а чиј рок на важење не е истечен сметано од нивното издавање.

Како што кажав и пред неколку седмици, доколку се има политичка волја, законските решенија може да се донесат во многу краток рок“, бара Пендаровски.

ПретходнаПроменливо облачно со повремени врнежи од дожд
СледнаРеакции по социјалните мрежи: А парите ќе важат од утре?