ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Супер вест од МВР: Личните карти ќе важат и после 12-ти февруари

Супер вест од МВР: Личните карти ќе важат и после 12-ти февруари

131

Министерството за внатрешни работи ја информираше јавноста:

-Личните карти чиј рок не е истечен ќе продолжат да важат и по 12.02.2024

Министерството за внатрешни работи како ресорно министерство надлежно за издавање на лични документи укажува дека Законот за личната карта не е изменет.

За таа цел, ги информираме граѓаните на Република Северна Македонија, дека ЛИЧНИТЕ КАРТИ со називот на државата „РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“ кои имаат важност, односно чиј рок не е истечен, продолжуваат ДА ВАЖАТ и по 12 февруари 2024 година.

ПретходнаГОТОВО Е: Арсовска има нова партија – познато е како се вика
СледнаМомците на Лазаров им ги затворија устите на сезнајковците по социјалните мрежи: Македонија ја победи Швајцарија