ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА АЛАРМАНТНО: Над 10.000 луѓе ќе останат на улица – без работа, доколку...

АЛАРМАНТНО: Над 10.000 луѓе ќе останат на улица – без работа, доколку се изгласа законот за игри на среќа

123

Асоцијацијата на спортски обложувалници на Македонија (АСОМ) и Асоцијацијата на приредувачи на игри на среќа во автомат клубови и казина (АПИС) денес, пред Собранието од 12:00 до 13:00 часот ќе одржат јавен собир.

Во 12:30 часот предвидени се и изјави за медиумите од страна на претседателот на АСОМ, Васко Илијевски и претставникот од АПИС, Горан Стоименов.

За време на собирот најавено е и затворање на улицата „11-ти Октомври“ пред Собранието на РСМ, а се очекува присуство и на голем дел од вработените од секторот на игри на среќа.

Поводот е закажаната седница на Комисијата за европски прашања каде на дневен ред е второ читање на Предлогот за изменување и дополнување на Законот за игрите на среќа и за забавните игри. Предлог законот, согласно Заклучокот од првото читање на седницата одржана на 27.12.2023 година, беше изгласан за прифатлив, со што истиот денеска се наоѓа на натамошно, односно второ разгледување, што е на чекор пред конечно донесување на пленарна седница во Парламентот.

Ова, како што велат, води до целосно згаснување на една легална стопанска гранка и оставање на улица повеќе од 10.000 вработени.

Погледнете го видеото од прославата на Јанкулоска со фамилијата за Бадник и Божиќ

ПретходнаДвајца патници на синџири околу вратот имале врзано купчиња замотано злато тешко 248 грама
СледнаМеџити бара: Децата да се вакцинираат – тоа е многу важно, ЕВЕ ЗОШТО