ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Студентите на ФИНКИ излегуваат на протести

Студентите на ФИНКИ излегуваат на протести

27

Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ), во состав на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, согласно одлука од деканатската управа, организира мирен протест на 21.03.2024 (четврток) со почеток од 12 часот пред зградата на Владата на РМ.

На протестот ќе се одржи 25-та редовна седница на Наставно научниот совет на факултетот.

Со цел укажување на власта за потребата од подобрување на условите за студирање на студентите на Факултетот, започнуваме со серија на мирни протести, се до остварување на целта. Воедно ги повикуваме сите лица кои сакаат да го подржат факултетот во остварување на нашето барање се добредојдени, велат од ФИНКИ.

ПретходнаСтејт Департмент: Имаме сериозни докази за криминалот на Стевчо Јакимовски
СледнаИНЦИДЕНТ ВО САРАЈ: Двапати пукал кон соселанецот и го промашил