ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА МНОГУ ВАЖНА ВЕСТ ЗА СИТЕ ПЕНЗИОНЕРИ – еве кој и колкаво зголемување...

МНОГУ ВАЖНА ВЕСТ ЗА СИТЕ ПЕНЗИОНЕРИ – еве кој и колкаво зголемување ќе добие на своето конто

1773

Пензионерите во земјава со нетрпение го очекуваат најавеното мартовско зголемување на нивните месечни примања.

Се очекува дека од следниот месец најниските пензии ќе се зголемат за околу 600 до 800 денари. Во оваа најниска група спаѓаат околу 40 отсто од пензионерите, или тука се околу 140 илјади пензионери. Нивните примања се од 12.500 до 16.000 денари, а нивното усогласување е околу 5,3 отсто.

Додека, пак, од вкупно 337 илјади пензионери, 93 илјади земаат пензија од 20 до 32 илјади денари, и сега нивните месечни прилив ќе бидат поголеми за околу 1.250 денари.

А, подобро ќе биде за оние чии пензии се од 30 до 50 илјади денари, кои ќе добијат плус 2.000 денари.

Оние кои се многу малку и чија месечна пензија е над 54 илјади денари, ќе можат да се пофалат со зголемување од нешто помалку од 3.000 денари.

ПретходнаВОНРЕДНО: Се трага по малолетник од Тетово, заминало во училиште и не се вратило дома
СледнаНе е прв инцидент: 31-годишна жена починала откако била гонета од мечка додека шетала низ шума