ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Од следниот месец и покачување: Сега доаѓаат пензиите, датумот на исплата е...

Од следниот месец и покачување: Сега доаѓаат пензиите, датумот на исплата е познат

4601

Откако пред три дена беше исплатена помошта на пензионерите која изнесува и до 3.000 денари, овој петок на први март 2024 се очекува и исплата на пензиите.

Државата повеќе од пет години пензиите наместо на петнаесети како што беше пред една деценија пензиите ги исплаќа точно на први, па така февруарската пензија на сметките на пензионерите може да се очекува на 1. март 2024.

Од следниот месец ќе се знае и за колку проценти ќе биде покачена пензијата, а пресметките веќе се прават.

ПретходнаВанковска: Ќе се помирам дека еден Бујар прв ќе собере потписи, а веројатно и Таравари – пред мене
СледнаВелешани повторно ТОП тема во Америка: Има нов начин на кој заработуваат преку Трамп – еве како