ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Сега се е јасно: Познато за што е обвинет таткото на Вања...

Сега се е јасно: Познато за што е обвинет таткото на Вања – продолжен му е притворот за нови 30 дена

107

Кривичниот совет при Основниот кривичен суд Скопје, постапувајќи по предлог на Основното јавно обвинителство Скопје за продолжување мерка
притвор против 5 лица, донесе решенија со кои: предлогот за продолжување на мерката притвор се прифаќа и на : В.М., В.К., Б.В. за кои постои основано сомнение за две кривични дела Убиство од чл. 123 ст.2 т.1 и т.4 и чл. 123 ст.2 т.1 и т.7 од КЗ, и две кривични дела Грабнување од чл. 141 ст.1 и чл. 141 ст.2 вв ст. 1 од КЗ, како и А.Ѓ. осомничен за кривично дело Грабнување од чл. 141 ст.2 вв ст.1 од КЗ, сите поврзани со убиството на малолетната девојка од Скопје – В.Ѓ и велешанецот П.Ж., им се продолжува притворот за 30 дена.

Воедно прифатен е предлогот и за продолжување на мерката притвор за нови 30 дена и за С.Д. осомничен за Помагање на сторител во извршување на кривичното дело од чл. 365 ст.5 вв со ст.1 од КЗ, а поврзан со бегството на првоосомничениот кој се наоѓа во екстрадиционен, краткотраен затвор во Р.Турција.

Против овие решенија странките имаат право на жалба пред Апелациониот суд Скопје, се вели во соопштението од Основен кривичен суд Скопје.

Со ова се доаѓа до заклучок дека и таткото на Вања, Александар Ѓорчевски е осомничен за кривично дело Грабнување од чл. 141 ст. 2 вв ст. 1 од КЗ.

Бонус видео – еве зошто не треба да го користиме мобилниот телефон додека се полни

ПретходнаХАОС во М-НАВ: Тасевски откри – ситуацијата ескалира, има многу откази: Нема да се лета над небото во Македонија, можен е штрајк?
СледнаУЖАС: Во М-НАВ влетале неколку возила со членови на ДУИ од Чаир – ги нападнале и им се заканиле на вработените