ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА И во април во ИЕ 3 и 4 останува речиси двојната...

И во април во ИЕ 3 и 4 останува речиси двојната предност на ВМРО-ДПМНЕ пред СДСМ

53

Останува големата предност на опозициската ВМРО-ДПМНЕ пред СДСМ во третата и четвртата изборна еденица и во месец април. Според анкетата на ИПИС објавена во емисијата Објектив на МРТ, во третата изборна единица ВМРО-ДПМНЕ име речиси двојна предност пред владеачката СДСМ, односно опозициската партија има доверба од 34,2%, а Социјалдемократскиот сојуз има доверба од 17,8% од испитаниците.

По нив следат Левица со 4,7% и движењето ЗНАМ со 4,5% поддршка од анкетираните.

Во четвртата изборна единица во месец април ВМРО-ДПМНЕ ужива 32% рејтинг, а СДСМ 19,9%, додека пак Левица со 4,1% и движењето ЗНАМ со 3,7% исто така влегуваат во комбинација за евентуален влез на пратеници од оваа единица.

ПретходнаОва траело 3 години: Ги терал своите деца да питачат, а парите ги трошел во казино
СледнаВМРО обвинува дека партиска фирма ја реконструира Универзална – СДСМ дека ДПМНЕ ја остави салата да се распаѓа