ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Осум години затвор за грабнувањето на Самоил Костадиновски

Осум години затвор за грабнувањето на Самоил Костадиновски

121

Осум години затвор добија Виктор Милановски и Саша Челичиќ против кои се водеше судски процес за грабнување на внукот на Љубе Бошковски Самоил Костадиновски.

Судот одлучи дека тие се виновни за грабнувањето на Костадиновски кои му се заканиле дека итно треба да ја плати дрогата која тежела четири килограми, која ја зел а не ја платил.

На трети март на улицата Христо Татарчев првообвинетиот заедно со лице кое засега се наоѓа во бегство извршиле грабнување со закана дека ќе го лишат од живот.

ПретходнаТаткото на Дејан, осомничениот за убиството на двегодишната Данка: „Не се однесуваше чудно“
СледнаСијарто: Унгарија и Украина ќе потпишат договор за граничен сообраќај