ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА ДЕНЕС започнуваат ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПОСТИ – зошто никој не зборува за тоа?

ДЕНЕС започнуваат ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПОСТИ – зошто никој не зборува за тоа?

40

Прогресивното граџанство кое вилици искрши да честита почеток на Рамазанските пости, сега го снема да упати една честитка за почетокот на Велигденските пости…

Е толку се бездушни, без форма, без суштина …

Толку се прогресивни ..Толку јаки сте во глумењето дека прифаќате различни од вас, така и тагата и сочувството кон нешто ја глумите …Се ви е глума.

Мирен и бериќетен пост Православни Христијани

ПретходнаБране од Куманово низ солзи: Децата ми се осудени да умрат од глад, ако другарчиња или наставнички не и купат нешто, ќе трпат
СледнаВажни правила за велигденските пости: Што и кога смеете да јадете?