ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Немало кој да стави катетер на пациент во битолската болница, па го...

Немало кој да стави катетер на пациент во битолската болница, па го препратиле во Прилеп?!

919

Документот кој го објавува шефот на Комисијата за надворешна политика во Собранието, Антонио Милошоски, е шокантен.

Во извештај од специјалист од Прилепската болница во забелешката се наведува дека е срамно клиничката болница во Битола каде што има десет хирурзи да препраќа пациенти за катетер во Прилеп.

Од директорот на Битолската болница се бара да ги среди работите.

ПретходнаГ.г. Стефан: Македонскиот народ е пиреј – трева што не умира и ништо не ја ништи
СледнаСе кројат “пратеничките листи“ – ова се најдновите информации