ПОЧЕТНА СВЕТ Нема повеќе „диви“ тротинети: Секој ќе мора да има регстрација односно налепница...

Нема повеќе „диви“ тротинети: Секој ќе мора да има регстрација односно налепница – во спротивно ќе има казни, револуционерна одлука во соседна Србија

1715

Лесните електрични возила, кои вклучуваат електрични скутери и велосипеди, во Србија ќе мора да се регистрираат од 5 април.

Во сообраќајот на патиштата ќе можат да учествуваат само лесни електрични возила со налепница согласно одредбите од овој правилник

Сите кои поседуваат лесни електрични возила, меѓу кои има скутери и велосипеди, од 5 април ќе можат да побараат налепница за регистрација.

Претходна(ФОТО) Македонската пејачка јавно бара за 8-ми март да и се поклони Ајфон 15 Про Макс
СледнаЏафери не прифаќа гласање со стари документи: Има уште 50 дена, граѓаните имаат време да се сликаат