ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА По 78% следува и ново зголемување: Растат платите на функционерите!

По 78% следува и ново зголемување: Растат платите на функционерите!

91

Ново покачување на функционерските плати. Ова зголемување ќе биде во зависност од позицијата а се работи за средства од 300 до 500 евра.

Со новото пресметување, претседателот на државата ќе зема околу 3 илјади евра плата, слична сума ќе има и премиерот, додека пратениците над 2 илјади евра.

Ваквото зголемување ќе биде редовно секоја година бидејќи Уставниот суд ја укина фиксната основица, па сега, како расте просечната плата, така ќе растат и платите на министрите, судиите, обвинителите, градоначалниците, односно на вкупно 1.060 функционери.

Инаку, вакво зголемување пристига и откако лани платите само на функционерите пораснаа за неверојатни 78%.

Претходна(ВИДЕО) Никола Тасев со разумен предлог до СДСМ и ДУИ: Лесно може да се реши проблемот со пасошите – еве како
СледнаПотрагата по исчезнатиот Александар заврши вечерва – за жал со најнепосакуваниот исход… (ФОТО)