ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Кој ќе го добие партискиот печат, Села или Таравари, ќе одлучи Управен...

Кој ќе го добие партискиот печат, Села или Таравари, ќе одлучи Управен суд

140

Без присуство на Таравари, во Скопје заседаваше централното претседателство на Алијанса на Албанците. Села побара разрешување на Таравари преку иницијатива што ја поддршаа 108 делегати, а за тоа ќе заседава конгрес.

Партискиот претседател пак во четвртокот во Куманово го свика централно собрание на кое доби поддршка од 85 делегати за одлуката за опозициско престројување.

Каков епилог се очекува по расколот во Алијанса, каде ќе заврши партискиот печат, во рацете на Села или на Таравари?

ПретходнаЛошата вест брзо се прошири: Се превртел со трактор – Македонија повторно ја вознемири лоша вест
СледнаМетеж за вакцинација против голема кашлица пред скопските поликлиники