вторник, 22 октомври, 2019
Читај » Архиви по тагови: село на бубрези

Архиви по тагови: село на бубрези

Чуден е овој свет: Село во кое сите жители имаат продадено по еден бубрег

Во светот постојат различни ситуации кои често знаат да не остават без зборови, а еден од тие примери доаѓа од селото Хоксе во Непал, каде сите жители имаат продадено по еден бубрег. Ова село покрај Хоксе, е познато и како „село на бубрезите“, затоа што луѓето кои живеат тамо, поради …

Повеќе »