четврток, 21 ноември, 2019
Читај » Архиви по тагови: руски научници

Архиви по тагови: руски научници

Руски научници уапсени за експлоатација на криптовалути во нуклеарен објект

Со зголемувањето на интересот (и вредност) на криптовалутите доведе до некои претходно рационални луѓе да излезат со некои чудни шеми за брзо збогатување. Неколку руски научници кои работат во еден од најсигурните истражувачки капацитет во земјата сметале дека можат да го користат суперкомпјутерот во објектот за да експлоатираат некои криптовалути. …

Повеќе »