недела, 8 декември, 2019
Читај » Архиви по тагови: град скопје

Архиви по тагови: град скопје

Град Скопје реновира средни училишта во градот

Град Скопје ќе инвестира повеќе од 60 милиони денари за реконструкција на 19 средни училишта во градот. Г радоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, одбслику ги следеше работите во средното училиште „Јосип Броз Тито“ од каде најави дека на училиштата вклучени во овој проект ќе им се реконструираат фасадите, подовите и …

Повеќе »

ФОТО: Петре Шилегов на терен, се следат состојбите на улиците

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов во моментот се наоѓа на улиците во главниот град на државата, во посета на вработените на ЈП Улици и патишта. Во моментот во Скопје има врнежи од дожд и паѓа снег. Полноќна проверка на состојбите на улиците и посета на вработените на ЈП Улици …

Повеќе »

Шилегов: Скопје е отворен град за сите, стопирана изградба на 95 фасади

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, денес одржа прес-конференција по повод 100 денови од неговиот мандат како татко на градот. „Овие 100 дена работевме посветено, одговорно и чесно, следејќи ги потребите и интересите на граѓаните на Скопје. Го отворивме Градот за сите. Веднаш по преземањето на градската власт воведовме двосменско …

Повеќе »