вторник, 25 февруари, 2020
Читај » Архиви по тагови: Бугарија

Архиви по тагови: Бугарија

Бугарија утре ќе предложи Македонија и Албанија да бидат поканети да започнат преговори за влез во ЕУ

Бугарија пред Советот на Европската Унија ќе предложи Македонија и Албанија да бидат поканети и да започнат преговори за влез во Европската Унија, најави денеска министерката за надворешни работи на Бугарија, Екатерина Захариева.Таа вели дека кај повеќето земји постои расположение веднаш да биде упатена поканата за почеток на преговорите, но …

Повеќе »