ПОЧЕТНА ЗАБАВА „Барби“ го слави својот 65. роденден

„Барби“ го слави својот 65. роденден

19

Нова изложба којашто се занимава со развојот на брендот „Barbie“ ќе биде отворена оваа седмица во Лондон, додека познатата кукла на „Mattel“ годинава го слави својот 65-ти роденден.

Изложбата кусо насловена „Barbie: The Exhibition“, која е поставена во лондонскиот Музеј на дизајнот од 5 јули до 23 февруари ледната година, содржи повеќе од 250 предмети од светот на „Барби“, вклучувајќи и низа кукли кои го прикажуваат нејзиниот променлив изглед, дизајнерски скици и куќи од сништата.

Ќе биде изложено првото издание на првата кукла „Барби“ од 1959 година со руса коса во црно-бел костим за капење, заедно со подоцнежните модели кои претставуваат различни раси, текстури и форми на коса.

Ќе биде изложено првото издание на првата кукла „Барби“ од 1959 година со руса коса во црно-бел костим за капење, заедно со подоцнежните модели кои претставуваат различни раси, текстури и форми на коса.