ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Сите патишта водат кон граница: Колони возила за влез во Грција

Сите патишта водат кон граница: Колони возила за влез во Грција

246

На граничните премини Богородица, Дојран, Меџитлија и Табановце има зголемена фреквенција за излез од државата и времето на чекање е околу 30 – 45 минути, велат од АМСМ.

Но, според камерите во живо од граничните премини најголемиот метеж од возила е на Богородица кон Грција, каде се чека подолго.

На останатите гранични премини од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.