ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Какви момци: Панчо и Андреј од ДНК ќе му помогнат на секој...

Какви момци: Панчо и Андреј од ДНК ќе му помогнат на секој сограѓанин кој ќе добие казна за возачка која нема „Северна“

1995

Музичкото дуо, ДНК, преку социјалните мрежи најави дека се подготвени да плаќаат казни за граѓаните, кои би биле казнети доколку на возачката дозвола не пишува „Северна“.

-Драги наши сограѓани, Македонци.

Сакаме да ви кажеме дека секој оној наш сограѓанин што ќе добие казна за возење со старата возачка дозвола да ни се обрати за да му помогнеме околу плаќање на истата. Не сме држава, а уште помаклу сме богати, но пред се сме луѓе и колку можеме ќе учествуваме во неправдата нанесена врз секој наш сограѓанин!

Апел до секој еден полицаец да се подзамисли кога ќе сака да казни некој шофер за најсмешниот “закон” во човековото постоење и дека тој истиот е негов сограѓанин од кого зема плата!

ПретходнаВНИМАВАЈТЕ: Доколку утрово патувате на овие делови од државата – има одрони
Следна„Сите кредити земени со стари документи, од полноќ се неважечки“ – Твитер реакции за возачките, пасошите и личните карти