ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Јавноста реагира: МПЦ наместо седенки со амбасадори да ја осуди оваа маска

Јавноста реагира: МПЦ наместо седенки со амбасадори да ја осуди оваа маска

175

Новинарот Марјан Николовски упати остра критика и осуда. Потсети дека пред неколку години бил сквернавен Исламот и дека имало пракса тоа да не се повторува.

Пред неколку години кога на сличен начин беше сквернавен Исламот, беше воспоставена пракса да се избегнуваат маски со навредлива содржина кон верските чувства.

Ова е класично сквернавење на Христијанството и неговиот столб, Распетието и Воскресението.

МПЦ, Синодот, владиците, наместо да се занимава со предмети за екскомуникација на новинари, и со седенки со странски амбасадори, уште вечерва да ја осуди оваа маска и да побара одговорност.