ПОЧЕТНА СЛАЈДЕР ТРИ големи проблеми кои Данела треба да ги реши оваа година –...

ТРИ големи проблеми кои Данела треба да ги реши оваа година – дали се согласувате со ова?

19

Скопје влезе во новата година со многу од старите проблем. Во наредниве 360 дена ќе се решат барем дел од нив или и во 2025 година пак ќе констатираме дека – Скопје влезе во новата година со старите проблеми?

Градоначалничката Данела Арсовска веќе е на средината од мандатот, време е да се зафати со посериозно работење на поважните прашања кои му тежат на Скопје.

Од каде да започне?

1. Зголемена чистота, која потоа континуирано ќе се одржува

Скопје е прилично неисчистен град. Да, има акции за чистење, ама треба повеќе да се сработи и за тоа сигурно има простор и со постојните служби. Само треба да се запне. Да, повеќето скопјани се „разгалени“ и фрлаат ѓубре каде сакаат, ама си има служби кои разгалените треба да ги санкционираат.

2. Подобрен јавен превоз и градење нови сообраќајници

На градот му е потребно итно носење на нов концепт за јавниот градски превоз. Премногу се пимпла со тоа дали БРТ (Брз автобуски транспорт) ќе стане реалност или не. Мора да се направат и повеќе нови сообраќајници низ Скопје. Сообраќајот се гуши во постојната инфраструктура. Што и каде да се направи? Градоначалничката само нека ѕирне во својата изборна програма, многу работи се таму споменати.

Целиот текст на Скопско ехо – клик ТУКА.