четврток, 28 септември, 2023

Спасовски вети и исполни: МВР го пронајде вејачот на знаме на „Голема Албанија“

Полицијата го расчисти случајот со вејачот на знамето со „Голема Албанија“.

Како што пред неколку дена најави министерот за внатрешни Оливер Спасовски, полицијата го расчисти случајот со вејачот на знамето на „Голема Албанија“ и поднесена е кривична пријава до обвинителството, дознаваме од извори во истрагата.

Според нашите извори, се работи за 21-годишниот А. М.. Да потсетиме, на 11 август, при посетата на косовскиот премиер Албин Курти, на плоштадот во Тетово беше веено знамето на „Голема Албанија“.

Веднаш беа поднесени пријави против општината и одговорното лице, а сега и кривична пријава против вејачот на знамето.

Коментари

коментари