петок, 29 септември, 2023

Кош падна на дете на глава: Несреќа во училиштен двор – еве ја состојбата на повреденото момче

Тешката конструкција на кош паднала врз четиринаесетгодишно момче во дворот на ОУ „Бранислав Нушиќ“ во Смедерево.

Инцидентот се случил во саботата околу 22 часот кога неколку момчиња играле кошарка во училишниот двор на споменатото училиште, а потоа таблата со кошот се откачила и силно го удрила детето во главата.

Момчето В.С. (14) се здобил со повреди.

– На крајот на краиштата, тој беше сошиен во Општата болница „Свети Лука“, но итно е испратен во Белград за да се утврди дали има други повреди. Во наредните денови ни претстојат уште испрашувања – изјави загрижената мајка.

Таа додаде дека е многу загрижена, бидејќи сето тоа можело да има многу посериозни последици, а не може ни да замисли што ќе се случеше доколку во моментот на падот имаше помладо дете под кошот.

Коментари

коментари