четврток, 28 септември, 2023

Стотици автомобили почнале масовно да се расипуваат – Точеле погрешно гориво на иста бензинска станица

На бензинска пумпа во германски град, стотици возачи точеле погрешно гориво во своите автомобили. Германските медиуми јавуваат дека возилата на возачите почнале масовно да се расипуваат.

Клиентите на истата бензинска пума имаат проблеми со дефекти на моторот од минатата недела. Според медиумите, резервоарите за гориво за дизел и бензин очигледно се заменети.

Затоа, се повеќе возачи изминативе денови бараат помош од занаетчии за да ги поправат своите автомобили. Со оглед на тоа дека голем број возила се искршени, очигледно е дека не се работи за возачот, туку за горивото.

За наша несреќа, по интензивен преглед, треба да утврдиме како мешањето на горивото на бензинската пумпа е предизвикано од грешка на добавувачот“, потврдија од компанијата, пренесува N1.

Причината е замена на филер врат за дизел или супер бензин.

Не може да се исклучи ниту човечката грешка.

Сите корисници кои полнеа Супер Е5 и дизел помеѓу понеделник наутро и среда попладне се погодени од овој проблем.

Како што објавија медиумите, се уште не се знае кој ќе ја плати настанатата штета на возачите.

Коментари

коментари