петок, 29 септември, 2023

(ВИДЕО) СЕ ОГЛАСИ ВУЧИЌ И ВЕТИ: Ќе ги преземам сите мерки да го заштитам НАШИОТ НАРОД и да ја СПАСАМ Србија

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, го коментираше фактот дека на патријархот Порфири му беше забранет влез на Косово и Метохија од Приштина и посочи дека ќе ги преземе сите мерки за да го заштити српскиот народ, по одлуката на Приштина да ја подигне борбената готовност.

-Правиме се од себе да ги зачуваме мирот и стабилноста. За жал, тие не сакаа да не слушаат или не беа многу заинтересирани да не слушнат. Денеска и на српскиот патријарх г. Порфири му е забранет влез на Косово и Метохија. Ова никогаш не се случило во историјата. И не им е грижа. Бесмислена најава, неважна…

-Но ќе продолжат да зборуваат само за српски барикади кои се само знак на незадоволство и борба на српскиот народ да биде свој и ништо повеќе. Според тоа, сакам да ве информирам дека сме во тешка ситуација, но дека ќе дадеме се од себе и дека на секој начин ќе се грижиме како да ги зачуваме мирот и стабилноста и не само тоа, како да го заштитиме нашиот народ на север. на Косово и Метохија.

-Во согласност со тоа, и откако ќе ги вооружам Албанците и ќе ја подигнам нивната борбена готовност, ќе ги преземам сите мерки за да го заштитам нашиот народ и да ја спасам Србија – порача Вучиќ на Инстаграм.

Извор: press24.mk

Коментари

коментари