понеделник, 28 ноември, 2022

„Силен татнеж и тресење, се тресеа вратите и прозорците“, земјотрес го погоди Задар и околината

Во раните утрински часови ЕМСЦ доби повеќе пријави од граѓани за земјотресот во областа Задар и неговата околина. Иако се уште нема потврдени информации, а не се знае ни дали навистина се работи за земјотрес, за апликацијата EMSC има се повеќе пријави од граѓани од околината кои го почувствувале земјотресот.

„Удри“, „Остро и кратко“, „Силен татнеж и цреша, се тресеа вратите и прозорците“, „Кратко, но силно“, се само дел од коментарите на популарната апликација.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!