петок, 29 септември, 2023

Половина Молдавија во мрак

Руските ракетни напади врз енергетската инфраструктура на Украина предизвикаа прекин на испорака на струја во половина Молдавија, изјави денеска вицепремиерот Андреј Спину.

„Молделектрика” работи на обновување на напојувањето на повеќе од 50 отсто од државата со електрична енергија, рече Спину.

Полицијата и молдавската компанија која снабдува електрична енергија на југот и центарот на земјата побараа од луѓето да останат смирени.

Серија експлозии одекнаа претходно денеска во Киев, а експлозии се слушнаа и во регионите Дњепропетровск и Миколаев, каде што беа пријавени неколку удари.

Извор: press24.mk

Коментари

коментари