понеделник, 28 ноември, 2022

„Земјата е рамна плоча, а месечината е проекција“: Андреана стана мета на критики и потсмев поради нејзините теории

Пејачката Андреана Чекиќ продолжува јавно да ги изнесува своите чудни теории. Откако пред две години подигна бура со изјавата дека Земјата е рамна плоча, таа сега тврди дека Месечината е проекција.

-Човекот не слетал на Месечината иако земјата е рамна. Наводното слетување на Месечината беше во 1969 година, кога се роди мајка ми. И сега демек не можеме, што е докажано. Холивуд тогаш… Месечината е проекција и не знам дали е рамна. Месечината се проектира од нешто. Комплицирано е , изјави Андреана во „Ами Џи шоу“.

Таа беше исмејувана на Твитер поради оваа изјава.

-Оваа жена уште не се вразумила! Чекиќ повторно има нова година! Будала! Вратете ја оваа пејачка во основно училиште! Блам, колку е без паметоваа Чекиќ за животот! – се само дел од коментарите.

Да потсетиме дека кога тврдеше дека некој сака да веруваме дека Земјата е тркалезна, таа се обиде да го пренесе својот став со цртеж.

-Нека е ова глобус, да лета вака постојано ќе мора да го спушта носот, но авионот оди поинаку. Поради гравитацијата, каква гравитација? Гравитацијата е недокажана работа! Само некој рече дека оваа маса паѓа на подот и така функционира гравитацијата. Се враќате на подот кога скокате, затоа што сте маса, а не поради некое магнетно поле, мирно го објаснила својот став пејачката.

Подоцна таа неколку дена пишуваше на Инстаграм поради што беше мета на потсмев од многумина.

Извор: kurir.mk

Коментари

коментари

error: Content is protected !!