четврток, 28 септември, 2023

(ВИДЕО) ЦЕЛ ЖИВОТ ПОГРЕШНО ЈА МИЕТЕ КОСАТА: Познатиот фризер објаснува како правилно се прави тоа

Познатиот американски фризер Бред Мондо тврди дека поголемиот дел од луѓето погрешно ја мијат својата коса.

„Луѓето прават прва грешка кога употребуваат премногу шампон. Тоа е во добар случај, но поради тоа косата повеќе се плетка, што доведува до нејзино оштетување“ – објаснува Мондо.

„Нема потреба да го правите тоа затоа што косата повеќе ќе ви опаѓа од вообичаено“ – вели познатиот фризер.

Мондо советува косата да се мие со нежни движења, од една на друга страна, наместо со кружни движења.

Тој исто така наведува дека косата треба да се мие со млака вода, како и количината на сапуница дека не е мерило за тоа дали косата е чиста или пак не.

Што се однесува на количината на шампонот, Бред предложува дека без оглед на должината на косата, треба да користите многу малку шампон во текот на миењето.

Њујоршкиот фризер советува и дека шампонот се става само во темето на главата, а не и на краевите од косата.

Видеото погледнете го ОВДЕ

Извор: ulica.mk

Коментари

коментари