среда, 6 декември, 2023

Вучиќ НАЈАВУВА: Светот ќе биде сведок на ГОЛЕМ КОНФЛИКТ – „Ќе се погрижиме Србија да преживее“

Српскиот претседател Александар Вучиќ во своето обраќање од Њујорк предупреди дека светот ќе биде сведок на голем конфликт и како што вели „ќе се погрижиме Србија да преживее“.

Претседателот истакна дека нема да се врати во Србија со охрабрување, туку со дух на човек кој е подготвен да се бори за својата земја.

„Сакаме да ги заштитиме нашите интереси, да донесеме нови инвеститори.

Ја завршивме нашата работа чесно и одговорно. Мислам дека никој овде немал толку долг состанок со г-дин Саливан. Дали е лесно или едноставно?

Па, не е, ама нема лелекање. А да дали сум среќна и гледам нешто убаво на повидок? Не. И постојано ме прашуваат дали има нешто убаво. Па не, ништо убаво не се случува во светот. Во Србија има добри вести, минималната плата расте, платите и пензиите се зголемуваат. Ама во светот да биде само се потешко.

И рекоа дека сум луд, дека драматизирам и на крајот се испадна вистина“, додава тој.

„Ако им кажам на луѓето дека ќе тече мед и млеко и дека сè ќе биде одлично. Тоа нема врска со ситуацијата во светот.

Геополитичката ситуација оди во вода и ќе бидеме сведоци на голем светски конфликт.

И ние ќе видиме дека Србија преживува. Да живее Србија“ – рече Вучиќ, пренесе српски „Курир“.

Коментари

коментари