недела, 25 септември, 2022

РКЕ ОДЛУЧИ: Ова е новата цена на дизелот

Одлука за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт

Највисоките малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт, изнесуваат:

– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 95 – 84,50 (денари/литар)

– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 98 – 87,00 (денари/литар)

– Дизел гориво – ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 90,00 (денари/литар)

– Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 86,50 (денари/литар)

– Мазут М-1 НС – 50,391 (денари/килограм)

Коментари

коментари

error: Content is protected !!