петок, 29 септември, 2023

„САКАМ МОЈОТ ЗБОР ДА БИДЕ ПОСЛЕДЕН“: Јелена откри како изгледа бракот со Новак

Јелена Ѓоковиќ, сопругата на познатиот тенисер Новак Ѓоковиќ, гостуваше во утринската програма на РТС каде зборуваше за родителството, воспитувањето на децата, но и за односот со сопругот.

-Јас и Новак сме доста слични, но и доста различни кога станува збор за воспитувањето на децата, но многу работи решаваме со разговор. Верувам дека ни е многу полесно бидејќи тргнуваме од исти вредности и благодарен сум за тоа.

-Почнавме да се забавуваме како деца и растевме заедно, па во исто време некако се обликувавме, што сега ни го олесни родителството – започна Јелена, која откри дека таа и Новак не се согласуваат секогаш кога е воспитувањето на нивните деца во прашање.

– Имаме разлики во однос на многу работи и се судираме. До некаде јас поминував повеќе време со децата, додека тој си ја работеше работата, па сакав да имам поголема контрола и мојот збор да биде последен. Тука Новак ми помага да се поправам, се повеќе и повеќе.

Како што вели, се труди да не го прави она што не би сакала да го прават нејзините деца утре, бидејќи ги имитираат нивните родители.

-Знам само дека морам многу да се доведам себе во ред пред да направам, кажам нешто или да ги советувам моите деца. На децата им кажувам што да не прават и всушност не смеам да го правам тоа, бидејќи нашите постапки зборуваат погласно од зборовите – заврши Ѓоковиќ.

Извор: ulica.mk

Коментари

коментари