недела, 25 септември, 2022

Армијата во среда ќе одбележи 30-годишен јубилеј

Армијата во среда на 17 август ќе одбележи 30-годишне јубилеј под мотото „30 години безбедност, стабилност, доверба“.

Манифестацијата по повод јубилејот ќе се одржи на Воениот стадион со почеток во 18:30 часот.

Посетителите ќе може да видат воена опрема и оклопни возила на Армијата, а ќе има и вежби на специјалите и вежби со армиски кучиња.

Извор: Slobodna evropa

Коментари

коментари

error: Content is protected !!