петок, 29 септември, 2023

НОВИ ДЕТАЛИ – НЕ Е ТОЧНО ДЕКА СИ ГО УБИЛ И СЕМЕЈСТВОТО: Еве каде биле сопругата и трите деца на убиецот додека се случувал масакрот

Во вчерашниот масакр во Цетиње, Вучко Бориловиќ (34) меѓу другото убил цело семејство – но не своето, како што се сомневаше и првично беше објавено, туку семејството на станар кој наводно му должел пари за кирија.

После тоа, тој излегол на улица, каде по случаен избор пукал во луѓе, убивајќи вкупно десет, додека ранил шест. Се верува дека тој е 11-та жртва.

Иако првично имаше информации, иако неофицијални, дека Бориловиќ ги убил својата сопруга и трите деца, полицијата соопшти дека убиецот пред да излезе на улица каде што пукаше во кого ќе налетал, прво ги испукал куршумите во својата станарка и нејзиниот две деца од 8 и 11 години, а потоа му се јавил на таткото на децата, односно сопругот на жената и му кажал што направил. Сите живееле во иста куќа, само на различни катови.

Мотивот за убиството наводно е долгот за кирија, кој несреќното семејство наводно не го подмирило.

Според неофицијални информации, семејството на Вучко Бориловиќ, неговата сопруга и трите деца не биле во куќата за време на масакрот. Пред неколку дена ги однел во Херцег Нови.

Бориловиќ е роден на 21 ноември 1988 година во Цетиње, каде што завршил основно училиште. Посетувал средно училиште за бродска механика во Белград. Беше оженет и татко на три деца.

Извор: dailyzonews.com

Коментари

коментари