четврток, 28 септември, 2023

Пендаровски: Дојде време да ти е СРАМ И СТРАВ да кажеш дека си за Европска унија

Шефот на државата Стево Пендаровски во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 порача дека дошло време да ти е срам и страв да кажеш дека си за Европската Унија.

„Зошто ние го променивме името? За да влеземе во НАТО, можевме и во безбедносна смисла сами, па јасно е дека не можевме. Тие се алтернативите. Има и други алтернативи освен ЕУ, но не се подобри за нас. Како да го задржиме ентузијазмот на граѓаните, ако од другата страна тие не испорачуваат? Сега дојде време да ти е срам и страв да кажеш дека си за ЕУ“, вели Пендаровски.


Коментари

коментари