Мизрахи: Пријатели Албанци, не се гради среќа на туѓи солзи, имате историска шанса да застанете рамо до рамо со соседите Македонци

Рале Мизрахи во својата објава на Фејсбук ги повикува Албанците да им се придружат на Македонците во одбивањето на предлогот, но упатува апел и до политичарите, полицијата, војската, до Европа и до народот.

„Ова е последното нешто што ќе го напишам на темава. Пријатели и соседи Албанци, имате историска можност да застанете раме до раме со соседите Македонци и да кажете НЕ! Ако сега покажете солидарност и единство, засекогаш ќе се стави крај на етничката поделба во Македонија! Не се гради среќа на туѓи солзи!

Политичари: Едно насилство носи друго, застанете пред да биде предоцна! Насилството не е секогаш физичко , надменоста и елитизмот имаат рок на траење а еднаш изгубениот образ и доверба повеќе не се враќа!

Администрација, војска и полиција: Не ве вработуваат и плаќаат партии туку татковината! За неа работите, не го заборавајте тоа!

Европо: Не за бирократски предлози со кои се пишува еден глупав и небитен плус во нечија кариера а се уништува цел народ!

Народе: Не очајувај, не паѓај на провокации, видела оваа земја многу, биди единствен, NO PASARAN!“, пишува Мизрахи.

Извор: makedonskivesnik.com

Коментари

коментари

error: Content is protected !!