Го ставила ОВА во машината за перење алишта и од тогаш OБЛЕКАТА Е КАКО НОВА, a квалитетот на перењето неспоредливо подобар

Машината за перење треба редовно да се чисти бидејќи нечистотијата се акумулира во барабанот и бактериите се размножуваат.

Токму оваа нечистотија може негативно да влијае на квалитетот на миењето, а вие тоа секако не го сакате. Затоа многу често вашите алишта не мирисаат на свежо после перење или се појавуваат бели дамки на ткаенината.

Поради ова, многу е важно редовно да ја чистите машината за перење, бидејќи во неа се таложат нечистотија и остатоци од алиштата што се измиле таму.

Започнете го чистењето со миење на фиоката во која се става детергентот за перење.

Извадете го од машината, многу е лесно и секоја машина има механизам кој овозможува да се вади, а потоа убаво да се измие од сите страни, бидејќи овде се таложи прашина, остатоци од пудра и омекнувачи кои пак подоцна прават дамки.

По ова исчистете го долниот филтер на машината која се наоѓа во долниот дел на машината, има мали врати кои се отвораат.

Потоа дезинфицирајте ја вратата одвнатре со алкохол.

После ова, вклучете ја празната машина на 90 степени.

Во фиоката ставете сода бикарбона и сок од лимон или оцет. Ефектот ќе ве воодушеви.

Извор: kurir.mk

Коментари

коментари

error: Content is protected !!