петок, 29 септември, 2023

КАЛУЃЕРКА проневерила над 800.000 долари – со нив ИГРАЛА во КАЗИНО и одела на ЛУКСУЗНИ одмори

Калуѓерка од сестринскиот ред на Свети Јосиф од Карондел, која беше и директорка на католичко училиште во Калифорнија, е осудена на една година затвор поради финансиска злоупотреба.

Американската калуѓерка Мери Маргарет Кропер пренасочила повеќе од 800.000 долари од касата на приватното католичко училиште во Торанс, јужно од Лос Анџелес. Со овие пари играла во казино и ги користела на скапи одмори.

Одбраната на обвинетата се изјасни дека сестрата Мери била зависна од коцкање. И кога Надбискупијата во Лос Анџелес побарала образложение од сестрата, таа рекла дека, бидејќи свештениците се подобро платени од калуѓерките, таа требало да добие повишување.

Коментари

коментари